UniCum Laude

Az UniCum Laude Énekegyüttes 1994-ben alakult.

Tagjai:
Csapó József – kontratenor,
Meláth Árpád – tenor,
Mits Arnold – tenor,
Pap Tamás – bariton,
Kutnyánszky Csaba – bariton,
Silló György – basszus.

Az együttes valamennyi tagjának magas szintű kórusmúltja van, többségük karnagyi diplomával rendelkezik, néhányan szólistaként is vállalnak fellépéseket. A kamaraéneklés igazi kihívás minden énekesnek, hiszen így mód van az egyéni elképzelések megvalósítására.

Az UniCum Laude már nevében is tükrözi műsorpolitikáját, amely a zenetörténet széles rétegeinek ritkán hallható, különleges darabjaira épül. Az együttes repertoárjában megtalálhatók a reneszánsz egyházzene és a madrigálok legszebbjei, csakúgy, mint a modern hangzásokra törekvő kortárs zene képviselői, vagy azok az igényes pop-átiratok, melyek az 1999-ben megjelent első lemezükön hallhatók. Talán különleges az a hangzásvilág is, melyet a hat férfiénekes mutat be.

Több alkalommal rögzítette műsorukat a Magyar Rádió, 1998-ban a Magyar Televízió portréműsort készített az együttessel. 2001-ben jelent meg a karácsonyi válogatást tartalmazó lemezük, 2005 őszén a „Lamentáció” című egyházzenei albumuk, 2007-ben pedig „In Concert” címmel adtak ki lemezt.

Az UniCum Laude rendszeres közreműködője a Filharmónia koncertsorozatainak.

Jelentősebb hangversenyeik:

Az együttes Ausztria, Lengyelország, Németország, Olaszország, Románia, Szlovénia, Finnország, Szerbia, Franciaország, Belgium, Észtország, Tajvan és Izland közönsége előtt is bemutatkozott.