Boss Caffe & Pizzeria 
Szabadka (Subotica), Szerbia - 2008.12.30.

Ha a megfáradt (és megéhezett) vándor megtalálja Szabadkán a Korvin Mátyás utcát, akkor jó helyen jár. Középtájt aztán akár jobbra, akár balra is fordulhatunk, az utca mindkét oldalán a Boss Étterem finomságaira számíthat a betérő.
Két napot töltöttünk a városban, vendéglátóink figyelmessége révén a Bosst több alkalommal is kipróbálhattuk. Az étlap a változatos pizza- és saláta-kínálat mellett különleges csemegéket is felvonultatott. Rettenthetetlen pizzázók lévén első alkalommal az olasz sült tészta remekeit kóstoltuk meg: Pizza Prosciuttót, Pizza Carpacciót (a rucola ágyon szendergő sonkaszeletek Gran Padanóval alkottak trikolórt), Quattro formaggit (tészta-fonat tagolta négy felé a zamatos és érett olasz sajtokat) ettünk. Talán mondanom sem kell, hogy a pizzák fatüzelésű kemencében nyerték el végső ízüket, melyet mi is autentikusnak éreztünk. (Az igazi olasz pizzákkal való összevetést nagyban segítette, hogy tíz nappal korábban éppen Udinében áldoztunk egy kis időt a pizzaevésre.)
A főételek közül most négyet szeretnék felidézni, melyek bárhol megállnák a helyüket. A grillezett pulyka paradicsommal és sajttal sütve, krumplival, gombával és pestós tésztával különleges kompozíció volt. A sült csirkemell gorgonzolás sajtmártással, tarka rizzsel, zöldágyon tálalt krumplikörettel is megmutatta erényeit: a gorgonzola karakteres aromája nem nyomta el a kíséretét, a semlegesebb, de jól ízesített köretét. A kenyérevőket is meglepetés várta: az asztalra frissen sült lepények kerültek. A tenger gyümölcseinek szerelmesei is meg voltak elégedve: mintha csak Szabadka tengerparti település lenne, friss, roston sült tintahal csalogatott az étlapról és a tányérokról. A köret sem maradt el ízekben: petrezselymes krumpli, olivabogyó, zúzott fokhagymás olivaolaj és természetesen citrom. (Ha csak annyit mondok, hogy Johnny háromból háromszor ezt a fogást választotta, lehet gyanakodni, hogy a séf hibátlanul dolgozott...)
Nos, a 'főnök' ízei közül is kiemelkedett a Bőrében sült kacsamell narancsmártással és párolt zöldkörettel, frissen sült házikenyérrel, s hozzá fűszeres vajhabbal, mely számunkra is lenyűgöző volt.
A Boss nem a borkínálatáról híres, viszont igen kíváló a csapolt Tuborg sörük, többször is ellenőriztük a minőségét...
Szóval: ha Szabadka, akkor Boss!

Értékelés
Konyha:
Borok:
Felszolgálás:
Hangulat:
Ár/érték-arány:


Jelmagyarázat
Kiváló
Kár lenne kihagyni
Nem rossz
Ha nagyon éhes vagy...
Feledhető